Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au intrat într-un con de umbră: acţiunile se tranzacţionează chiar şi la un discount de 59%

SIF-urile au intrat într-un con de umbră: acţiunile se...

Autor: Liviu Popescu

24.08.2018, 00:07 1274

Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), emitenţi cu expuneri de la sectorul financiar la energetic şi la companii nelistate, s-au tranzacţionat în luna iulie la discounturi cuprinse între 27% şi 59% faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN), diferenţa provenind în primul rând de la calitatea activelor şi ponderea companiilor listate în activul net, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri.

„De ceva vreme, acestea (SIF-urile-n. red.) au intrat într-un con de umbră. Lichiditatea SIF-urilor este din ce în ce mai mică, evoluţia activului net trece aproape neobservată şi astfel s-a ajuns în situaţia în care un discount de 40%-50% faţă de activul net să nu mai reprezinte o miză pentru investitori“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction. SIF Muntenia s-a tranzacţionat la un discount de 59% faţă de activul net în luna iulie, în timp ce la polul opus a fost SIF Muntenia, cu 27%. VUAN-urile au crescut pe linie pentru toate cele cinci SIF-uri în luna iulie, iar de la începutul anului 2018 SIF Banat-Crişana este singura societate cu un VUAN în scădere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO