Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania vrea să-şi răscumpere acţiuni de maximum 1 mil. euro pentru a le oferi gratuit conducerii şi Consiliului de Supraveghere

SIF Transilvania vrea să-şi răscumpere acţiuni de...

Autor: Liviu Popescu

19.10.2020, 11:32 337

SIF Transilvania (simbol bursier SIF3) convoacă acţionarii pe 4 decembrie 2020 pentru a aproba, printre altele, derularea unui program de răscumpărare de acţiuni de maximum 4,8 milioane de lei (1 mil. euro) pentru recompensarea cu titlu gratuit a Consiliului de Supraveghere şi directoratului.

“Aprobarea unui program de răscumpărare de către societate a propriilor acţiuni, în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile, în următoarele condiţii: (i) dimensiunea programului - maxim 10.443.797 acţiuni cu valoare nominală de 0,10 lei/acţiune reprezentând maxim 0,48296% din capitalul social; (ii) preţul de dobândire a acţiunilor - preţul minim va fi egal cu preţul de piaţă al acţiunilor societăţii de la Bursa de Valori Bucureşti din momentul efectuării achiziţiei, iar preţul maxim va fi 0,46 lei/acţiune”, se arată în convocatorul publicat luni la bursa de la Bucureşti. Luni la bursa de la Bucureşti acţiunile SIF3 se tranzacţionau la 0,334 lei pe unitate, în scădere cu 0,3% faţă de şedinţa precedentă.

SIF propune acţionarilor ca durata programului să fie maximum 12 luni de la data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial. “Plata acţiunilor răscumpărate - din rezervele disponibile (cu excepţia rezervelor legale) înscrise în ultimele situaţii financiare anuale aprobate; (v) destinaţia programului: distribuirea unui număr de 10.443.797 acţiuni răscumpărate, cu titlu gratuit, membrilor Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului şi personalului identificat, în cadrul unui unui program Stock Option Plan, în acord cu politica de remunerare aprobată la nivel societăţii”.
SIF Transilvania are 724 milioane de lei capitalizare iar de la începutul anului 2020 acţiunile s-au diminuat cu 14,8%, potrivit datelor BVB. Printre acţionari se numără atât alte SIF-uri, fonduri de pensii Pilon II, dar şi investitori persoane fizice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO