Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania a vândut BRD şi a cumpărat FP şi Petrom

SIF Transilvania a vândut BRD şi a cumpărat FP şi Petrom

Autor: Roxana Pricop

17.11.2015, 00:06 1788
SIF Transilvania (SIF3) şi-a mărit deţinerile la Fondul Pro­prietatea, Petrom, Romgaz şi la Bursa de Valori Bu­cureşti în trimestrul al treilea şi a vândut din acţiunile pe care le deţine la BRD, cea mai mare investiţie din portofoliul său.
 
Potrivit calculelor ZF în baza raportărilor emise de so­cie­tate, SIF3 a vândut un pachet de 200.000 de acţiuni BRD în trimestrul al treilea. Luând în calcul un preţ mediu de 10,6 lei pe acţiune, pachetul de acţiuni bancare vândut de SIF3 ar fi în va­loare de peste 2 mil. lei. Cea mai mare in­ves­tiţie din por­to­fo­liul SIF3 sunt acţiunile BRD SocGen, cu o pon­dere de peste 22% în activul net la 30 septembrie. SIF3 de­ţine un pa­chet de 3,49% din capitalul BRD, evaluat la 291 mil. lei în funcţie de cea mai recencotaţie a titlurilor băncii.
 
De asemenea, SIF-ul a mai vândut şi toate acţiunile pe care le deţinea la grupul francez Societe Generale, acţionarul ma­joritar al BRD, care la 30 iunie erau evaluate la aproape un milion de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO