Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia vrea să deruleze un program de răscumpărare de maximum 78,3 mil. lei. La decizia ASF, societatea a dat curs solicitărilor acţionarilor SIF1 şi SIF4 de revocare a unor administratori

SIF Oltenia (SIF5) a convocat acţionarii pe 29/30 octombrie 2020 pentru a aproba un program de răscumpărare a 26,2 milioane de acţiuni propria, reprezentând 5% din capitalul social, cu o durată de până la 31 martie 2021, pentru reducerea capitalului social prin anularea acestora, de la 52,2 mil. lei la 50 mil. lei, potrivit unui raport la Bursă.

Preţul minim de achiziţie ar fi de 0,1 lei pe unitate, iar preţul maxim de 3 lei pe unitate, ceea ce înseamnă că valoarea programului s-ar putea ridica la maximum 78,3 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF. Plata acţiunilor răscumpărate se va face din profitul distribuibil sau din rezerve.

De asemenea, acţionarii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, care deţin împreună 5,5556% din capitalul social al SIF5, au solicitat o altă convocare a acţionarilor, în data de 12 octombrie 2020, pentru revocarea hotărârilor AGA din 28 aprilie 2020, respectiv pentru demiterea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian pentru un presupus prejudiciu cauzat de aceştia prin contractarea unui împrumut de 30 mil. lei pentru acoperirea dividendelor.

Pe de altă parte, SIF5 a publicat un alt raport la Bursă referitor la decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de introducere pe ordinea de zi a AGOA din 12 octombrie a tuturor punctelor solicitate de acţionarii SIF1 şi SIF4, respectiv inclusiv a rezoluţiei care vizează “Alegerea a cinci administratori ca membri ai consiliului de administraţie al Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia S.A. pentru un mandat cu durata de 4 ani, care îşi vor exercita mandatul de la data autorizării acestora de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, urmată de înregistrarea acestora la oficiul registrului comerţului.”.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.