Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia va acorda un dividend de 0,15 lei/actiune

30.04.2010, 14:54 80

SIF Oltenia (SIF5) va acorda cel mai mare dividend de lalistarea SIF-urilor la bursa, in 1999, respectiv de 0,16 lei/titlu,dublu fata de propunerea Consiliului de Administratie (CA), dupa cesolicitarea unui grup de actionari ai societatii a fost aprobata inAGA si de ceilalti investitori, conform Mediafax.

Actionarii SIF Oltenia vor primi 92,8 milioane lei, jumatate dinprofitul net de anul trecut, de 187,3 milioane lei. Dividendul estede 2,7 ori mai mare comparativ cu valoarea distribuita de societateanul trecut, de 0,06 lei/actiune.

Totodata, SIF Oltenia va acorda si cel mai mare dividend dintreSIF-uri, in contextul in care propunerea CA, de 0,08 lei/actiune,era cea mai mare inca de la convocarea AGA la cele dinci societatide investitii financiare.

"Toate propunerile Consiliului de Administratie au fostaprobate, mai putin cea privind valoarea dividendului, unde s-avotat solicitarea unui grup de actionari, de 0,16 lei pe actiune",a declarat vineri Teodor Buzatu, membru in Consiliul deAdministratie al SIF Oltenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO