Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia, suspendată maximum 10 zile de la tranzacţionare de ASF după adunarea generală de marţi când acţionarii s-au împărţit în două tabere

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să suspende de la tranzacţionare acţiunile SIF Oltenia (SIF5) până la clarificarea situaţiei existente de după adunarea acţionarilor din 28 aprilie 2020 când investitorii s-au împărţit în două tabere.

ASF notează că ambele seturi de hotărâri au îndeplinit condiţiile de cvorum şi majoritatea de vot necesare adoptării de rezoluţii, dar prezintă hotărâri contradictorii cu privire la punctele aflate pe ordinea de zi.

“În cursul zilei de 28.04.2020 au fost înregistrate la ASF o serie de sesizări din partea unor acţionari ai SIF Oltenia cu privire la refuzul reprezentanţilor SIF Oltenia de a permite accesul acestora în sediu, pentru a putea lua parte la lucrările AGOA din 28.04.2020, motivat de faptul că deja şi-au exprimat votul prin corespondenţă”, menţionează ASF în raportul publicat miercuri la bursă.

“În acest condiţii există posibilitatea ca votul unor acţionari să fi fost luat în considerare la calculul cvorumului şi majorităţilor de vot în cazul ambelor întruniri”. Astfel ASF a decis să suspende de la tranzacţionare acţiunile SIF Oltenia până la clarificarea acestei situaţii. Suspendarea nu se poate face mai mult de 10 zile.

Săptămâna aceasta şi SIF Transilvania a primit suspendare de la ASF pentru că documentaţia cu privire la prelungirea mandatelor şefilor este incompletă, după cum menţionează Autoritatea.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.