Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia sfideaza piata si cumpara actiuni de 9 mil. euro

08.11.2007, 20:57 15

SIF Oltenia a profitat de scaderile de la Bursa din ultima perioada, plasand pe piata circa 30 mil. lei (9 mil. euro) numai in ultima saptamana, in conditiile in care unele actiuni ajunsesera la preturi atractive, spun reprezentantii SIF.
Investitiile realizate de societatea de investitii financiare s-au orientat cu precadere spre titluri lichide de la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.
Astfel, SIF Oltenia a achizitionat zilele trecute un pachet de 0,07% din titlurile BRD, in schimbul sumei de 11,9 mil. lei (3,5 mil. euro), dupa ce la finele saptamanii trecute cumparase in doua sedinte 0,54% din actiunile Transelectrica, pentru 15,8 mil. lei (circa 4,7 mil. euro).
Anterior, SIF Oltenia a participat cu circa 3 mil. euro (10 mil. lei) la majorarile de capital de la Biofarm si Otelinox.
Achizitiile realizate de societatea de investitii financiare au venit dupa ce aceste titluri au inregistrat pierderi importante in ultimele saptamani. "Am profitat de conjunctura de pe piata si am actionat. Sunt societati stabile, care promit, iar fata de nivelurile de pret care au fost consider ca sunt atractive. Trebuie sa fructifici atunci cand se ivesc ocazii", spune Tudor Ciurezu, directorul general adjunct al SIF Oltenia.
Titlurile Transelectrica inregistrasera o corectie de 23% fata de maximele atinse in acest an, iar actiunile BRD - o scadere de 16%. "Nivelul pe care l-am luat in calcul la achizitii este in concordanta cu o eficienta viitoare a investitiei, plasamentele avute in vedere de noi fiind pe termen lung", a precizat Ciurezu.
La 26 octombrie, SIF Oltenia dispunea de lichiditati totale, sub forma depozitelor bancare si a conturilor curente, in valoare de 94,2 mil. lei (28,2 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO