Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia respinge solicitarea de convocare a acţionarilor pentru demiterea lui Tudor Ciurezu. Propunerea, din partea SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia

​SIF Oltenia (simbol bursier SIF5), emitent care în toamna anului trecut a vândut pentru 140 milioane de euro participaţia pe care o avea la BCR către austriecii de la Erste, a respins solicitarea de adunare generală a acţionarilor, înaintată de SIF Banat Crişana şi de SIF Muntenia, acţionari cu 5% din capitalul social. În cadrul acestei adunări urma să se discute inclusiv revocarea lui Tudor Ciurezu, preşedintele executiv al SIF Oltenia.

“S.I.F. Oltenia S.A. informează acţionarii şi investitorii că, în şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 08.07.2019, a fost respinsă convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor solicitată prin cererea comună înregistrată la S.I.F. Oltenia S.A. sub nr. 5071/11.06.2019 formulată de către acţionarii SIF Banat Crişana S.A. şi SIF Muntenia S.A. (acţionari care deţin împreună acţiuni reprezentând 5,00% din capitalul social al S.I.F. Oltenia S.A.), din cauza neîndeplinirii condiţiilor legale de formă şi fond”, se arată în raportul SIF Oltenia la bursă.

Marţi la ora 12:00 acţiunile SIF Oltenia se tranzacţionau în scădere cu 1% pe un rulaj de tranzacţionare de circa 4.200 de lei, potrivit datelor BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.