Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia propune acţionarilor două variante de repartizare a profitului de 52,2 mil. lei din 2020: trecerea integrală la rezerve sau distribuirea de dividende de 25 mil. lei

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a convocat acţionarii pe 28 aprilie pentru a vota modul de repartizare a profitului net înregistrat în 2020 de 52,2 milioane de lei, întaintând acestora două variante, potrivit convocatorului publicat la Bursa de la Bucureşti.

Prima variantă prespune repartizarea întregului profit net la alte rezerve pentru surse proprii în vederea susţinerii viitoarelor investiţii, inclusive a unui/unor programe de răscumpărare de acţiuni, ulterior aprobărilor necesare în acest sens.

A doua variantă presupune repartizarea de dividende în sumă de 25 de milioane de lei, respective o rată de distribuţie a profitului net de 47,86%, cee ace asigură un dividend brut pe acţiune de 0,05 lei.

“Dividendul propus asigură o rată de remunerare a acţionarilor de 2,35% calculată la preţul mediu de tranzacţionare al acţiunilor în 2020 (2,1249 lei/acţiune) şi 2,78% calculată la preţul de închidere pentru anul 2020 (1,80 lei/acţiune)”, notează SIF5.

Propunerea pentru data plăţii dividendelor este 30 iulie 2021.

Diferenţa de 27,2 milioane de lei, adică 52,14% din profitul net este propusă spre repartizarea la alte rezerve în vederea constituirii fondurilor necesare pentru investiţii.

SIF Oltenia are 1 miliard de lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile SIF5 înregistrează un avans de 6,1%, pe fondul unor tranzacţii de 32,8 milioane de lei, arată datele BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.