LIVE: Videoconferinţa Guvernanţa Corporativă - Leadership în tranziţie şi realitatea post-pandemică
Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia depăşeşte 23% din Antibiotice Iaşi în unor unor tranzacţii din 12 aprilie: investiţie de 77,4 mil. lei

Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB), cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc, a anunţat miercuri la Bursa de la Bucureşti că SIF Oltenia (SIF5) a atins pragul de 23,07% din capitalul social al emitentului în urma unei tranzacţii din 12 aprilie 2021.

Pe 12 aprilie 2021, un număr de 26,4 de milioane de acţiuni, reprezentând aproape 4% din numărul total de acţiuni al Antibiotice Iaşi, a schimbat acţionarii în două tranzacţii speciale în valoare de 13,5 mil. lei, la un preţ în urcare cu 2% faţă de cel din piaţă.

Potrivit datelor furnizate de BVB, SIF Oltenia are o participaţie de 19% la Antibiotice Iaşi, ceea ce înseamnă că diferenţa de 4% reprezintă tranzacţia specială din 12 aprilie. Până la ora redactării acestei ştiri, vânzătorul nu a fost anunţat.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB, investiţia SIF Oltenia la Antibiotice Iaşi a ajuns la 77,4 mil. lei.

Antibiotice Iaşi are 332 mil. lei capitalizare, iar compania este deţinută majoritar de statul român, prin Ministerul Sănătăţii, care are 53% din acţiuni, în timp ce SIF Oltenia deţine 19% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile ATB înregistrează o creştere de 5,4%, pe fondul unor tranzacţii de 18,8 mil. lei, arată datele BVB.

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a înregistrat în 2020 venituri din vânzări de 340 milioane lei, în scădere cu 12% faţă de 2019, şi un profit de 25 milioane lei, cu 16% mai mic, pe fondul crizei sanitare, care a ţinut spitalele închise sau au funcţionat doar pentru bolnavii de COVID.

Una dintre cele mai importante divizii pentru Antibiotice este cea a medicamentelor pentru spitale, astfel că pandemia a influenţat direct vânzările. Pentru companie, balanţa a fost înclinată de dezvoltarea exporturilor, care au reprezentat mai bine de 46% din totalul vânzărilor din 2020.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.