Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia a trecut pragul de 15% la Biofarm

03.10.2007, 19:23 13

SIF Oltenia a ajuns sa detina peste 15% din actiunile producatorului de medicamente Biofarm Bucuresti, in timp ce participatia fondului de investitii Julius Baer International Equity Fund a scazut sub pragul de 5%, potrivit raportarii trimise de Biofarm la Bursa.
SIF Oltenia este cel mai important actionar al Biofarm, alaturi de alte doua SIF-uri, Moldova si Banat-Crisana, fiecare cu cate 10%. Actiunile Biofarm au fost intens tranzactionate in ultimele zile, inainte de a se incheia perioada in care investitorii mai puteau cumpara actiuni pentru a putea participa la majorarea de capital pe care o va derula compania.
Ieri, in ultima zi in care actiunile cumparate dadeau dreptul de a subscrie la majorare, s-au tranzactionat titluri reprezentand circa 1,3% din capitalul social al companiei, Biofarm fiind pe locul al doilea in topul celor mai tranzactionate actiuni de pe piata. Valoarea tranzactiilor a depasit 2 milioane de euro. La inchiderea sedintei, actiunile au fost cotate la un pret de 0,93 lei/actiune.
Azi, pentru ca pretul in piata sa se corecteze cu majorarea de capital pe care Biofarm o va derula, actiunile vor fi fi lasate sa fluctueze in limita a plus sau minus 60%. In cadrul majorarii de capital, actionarii companiei vor putea subscrie titlurile la valoarea nominala de 0,1 lei/actiune. Rata de alocare este de circa 73,5%, adica la fiecare 1.000 de actiuni vechi detinute, fiecare actionar va putea subscrie 735 de titluri noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO