Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia a hotărât în sfârşit: distribuie jumătate din profitul pe 2016 sub forma unor dividende cu 6% randament şi are pregătiţi 49 mil. lei pentru răscumpărarea de acţiuni

Acţionarii SIF Oltenia (SIF 5) au hotărât distribuirea unui dividend brut per acţiune de 0,09 lei, echivalentul unei sume totale de 52,21 mil. lei, respectiv 51,56% din profitul net, reprezentând un randament de peste 5,5%.

De asemenea, 49,05 mil. lei au fost viraţi într-un fond de rezervă ce vizează răscumpărarea unui număr de acţiuni proprii. Astfel, preţul minim per acţiune oferit de SIF Oltenia va fi de 1,5 lei, iar cel maxim 2,5 lei, în vreme ce durata programului se va întinde pe cel mult 12 luni.

O acţiune SIF Oltenia (SIF 5) se tranzacţionează în prezent la o cotaţie de 1,946 lei, echivalentul unei capitalizări bursiere de 1,122 mld. lei (245 mil. euro), după ce de la începutul acestui an s-au derulat tranzacţii cu titluri SIF5 în valoare de peste 99 mil. lei, ce au antrenat o apreciere de 18,65%, cu peste cinci puncte procentuale peste indicele BET, referinţa bursei bucureştene.

SIF Oltenia (SIF5) avea în S1 un portofoliu compus din 17 emitenţi listaţi pe bursa de la Bucureşti, cu o valoare de 862,3 mil. lei, echivalentul a 51,01% din activul societăţii.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.