Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova vrea să răscumpere 2 milioane de acţiuni, pentru maxim 4,4 mil.lei, pentru a le distribui angajaţilor şi directorilor societăţii

SIF Moldova vrea să răscumpere 2 milioane de acţiuni,...

Autor: Roxana Rosu

18.09.2019, 15:19 205

SIF Moldova începe astăzi un program de răscumpărare de acţiuni proprii, reprezentând 0,2% din capitalul societăţii, la un preţ total de maxim 4,4 milioane lei, titlurile urmând să fie distribuite apoi către angajaţi, administratori şi directori ai societăţii, prin programe de tip “stock option plan”; potrivit unui anunţ publicat la BVB.

Prima etapă a programului se derulează în perioada 18 septembrie-31 decembrie şi prevede achiziţia unui pachet de cel mult 2 milioane de acţiuni, tranzacţiile fiind intermediate de BT Capital Partners.

Volumul zilnic vizat este de maxim 25% din numărul de acţiuni tranzacţionate la BVB, calculat pe baza volumului zilnic mediu din cele 20 de zile de tranzacţionare care preceda data la care are loc achiziţia.

Preţul minim de achiziţie va fi preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei, iar preţul maxim este de 2,2 lei/acţiune, conform hotărării acţionarilor. 

SIF Moldova are o capitalizare de 1,4 miliarde lei, acţiunile societăţii tranzacţionându-se  miercuri la BVB la preţul de 1,41 lei, în crşetere cu 0,35%. De la începutul anului, acţiunea s-a apreciat cu 16%, în urma unor tranzacţii în valoare totală de 80 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO