Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova şi-a lichidat participaţia la compania de produse farmaceutice şi cosmetice Hyperion Iaşi

SIF Moldova şi-a lichidat participaţia la compania de...

Autor: Tibi Oprea

18.12.2018, 15:29 294

SIF Moldova (SIF2) şi-a lichidat participaţia de 29% pe care o avea în cadrul Hyperion S.A. Iaşi, companie de produse farmaceutice şi cosmetice.Tranzacţia este în valoare de 770.000 de lei, potrivit unui raport la bursă al societăţii de investiţii.

“În acord cu Strategia şi Politica de Investiţii a SIF Moldova aprobată de către acţionari, SIF Moldova a continuat vânzarea acţiunilor din portofoliul SELL – deţineri minoritare în societăţi neperformante.”

Operaţiunea, prin care au fost vândute un număr de 116.433 de acţiuni, s-a efectuat prin mandatar Asset Invest SA, subsidiară a SIF Moldova - societate înfiinţată în scopul restructurării deţinerilor din portofoliul istoric. SIF Moldova era acţionar la Hyperion din 1993.

Hyperion S.A. este o companie cu capital privat înfiinţată în 1993. În 1996, a devenit societate pe acţiuni, cu un număr de cinci acţionari. În prezent, Hyperion S.A. este producătorul a 18 produse medicinale: unguente, creme şi geluri, atât pentru piaţa internă, cât şi pentru cea externă.

De la începutul anului, acţiunile SIF2, cu o capitalizare de 1,2 miliarde de lei, se tranzacţionează în scădere cu 14%. Spre comparaţie, indicele principal BET se înregistrează un plus de 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO