Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova devine Evergent Investment. Claudiu Doroş, CEO: Ne vom concentra în continuare pentru a aduce randamente constante şi consistente acţionarilor noştri. În ultimii 10 ani am generat profituri în medie de 100 mil.lei şi randamente cu două cifre, peste randamentul altor fonduri

SIF Moldova devine Evergent Investment. Claudiu Doroş,...

Autor: Roxana Rosu

30.10.2020, 11:39 630

Acţionarii SIF Moldova au aprobat vineri schimbarea denumirii societăţii de investiţii financiare în Evergent Investment, ceea ce constituie o  premieră pentru piaţa locală de capital.

”Odată cu noua legislaţie europeană, am simţit nevoia unui rebranding ce ne poziţionează în zona investitorilor financiari din România şi regiune şi demonstrează valorile reînnoite. Noul brand arată o companie cu mentalitate deschisă, cu fler investiţional, ce apreciază curajul şi a cărei credinţă în potenţialul creator de valoare al capitalului românesc este completată acum de ambiţia de a deveni un jucător cu anvergură europeană, respectat şi reputat. Noul nume vorbeşte despre emergenţă spectaculoasă şi în acelaşi timp despre durabilitate-Ever”, spune Claudiu Doroş, CEO al societăţii.

El spune că managementul împreună cu analiştii din companie au decis să investească în ultimii ani în sectoare strategice, ca cel financiar-bancar, energie si utilităţi, dar şi în proiecte de private equity din sectorul imobiliar şi agribusiness

”În ultimii ani am diversificat modelul de business pentru a deservi cât mai bine interesele acţionarilor noştri, oferindu-le randamente peste piaţă, printr-o politică predictibilă, combinată atât cu cash-dividend, cât şi cu programe de răscumpărare frecvente, ceea ce ne-a adus un nivel ridicat de încredere. Prioritatea e sa investim continuu pentru a crea valoare pe termen lung pentru investitorii noştri”.

SIF Moldova este unul din principalii acţionari ai Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din România.

Claudiu Doroş spune că vrea să dezvolte mai mult strategia ultimilor ani, de a aduce randamente consistente şi constante acţionarilor. Valoarea activelor administrate se ridica la 500 milioane euro inainte de pandemie.

”Am generat profituri în medie de 100 milioane lei în ultimii 10 ani şi randamente cu 2 cifre, în linie, şi peste randamentul altor fonduri”.

KPMG şi Deloitte sunt auditorii situaţiilor financiare ale socieăţii de investiii financiare.

Schimbarea numelui şi modificarea actului constitutiv intră în vigoare după avizul ASF.

 SIF Moldova (SIF2) are o capitalizare bursieră de 1,182 mld.lei şi are un PER de 9,28%, ceea ce înseamnă că la profitul actual un investitor isi recuperează investiţia în 9,28 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO