Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova cere socoteală de la Iaşitex Iaşi privind tranzacţii intragrup care au implicat grupul lui Vuza, acţionarul principal

Ştefan Vuza controlează grupul Serviciile Comerciale Române, dar şi Iaşitex Iaşi prin intermediul A2 Impex (63%)

Ştefan Vuza controlează grupul Serviciile Comerciale Române, dar şi Iaşitex Iaşi prin intermediul A2 Impex (63%)

Autor: Roxana Rosu

03.03.2017, 00:04 504
SIF2 Moldova, acţionar minoritar la Iaşi­tex Iaşi, cere explicaţii acţionarilor com­paniei cu privire la o serie de tranzacţii intragrup derulate în ultimii trei ani, care au implicat grupul Servi­ciile Comerciale Române şi persoane afiliate, un raport în acest sens urmând să fie discutat la viitoarea adunare gene­rală din 13 martie.
 
SIF Moldova de­ţine 29% din capi­talul Iaşitex, pachetul ma­joritar, de 63%, fiind deţinut de A2 Impex SRL Ploieşti, firmă deţinută de omul de afa­ceri Ştefan Vuza. În plus, pe ordinea de zi a AGA se află şi revocarea întregului Consiliul de Administraţie, motivată de „realizarea unei pierderi în cursul anului 2015 de peste 4 milioane lei, precum şi pentru că nu a fost adoptată nicio mă­sură concretă pentru rezolvarea situa­ţiei nelegale generate de partici­paţiile la capitalul social al persoanelor afiliate“.
 
În ceea ce priveşte solicitatea SIF 2 Moldova, acţionarii vor analiza în cadrul AGA un raport al CA privind jus­tificarea economică a tranzacţiilor încheiate cu persoanele afiliate, precum şi valoarea actualizată a participaţiilor juridice afiliate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO