Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova, care devine Evergent Investments, solicită BVB schimbarea simbolului din SIF2 în EVER. Societatea are aprobarea ASF pentru un program de răscumpărare de 13,2 mil. lei

SIF Moldova, care devine Evergent Investments, solicită...

Autor: Tibi Oprea

03.03.2021, 14:56 1135

SIF Moldova (SIF2), cea mai mare societate dintre cele cinci SIF-uri, a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bacău a emis Certificatul de Înregistrare Menţiuni şi Certificatul de Înregistrare seria B prin care s-a dispus înregistrarea în Registrul Comerţului a menţiunilor privind schimbarea denumirii societăţii din “Societatea de Investitii Financiare Moldova” S.A. în “EVERGENT INVESTMENTS” S.A.

„Noul nume vorbeşte despre un nou avânt în forţă, despre o emergentă spectaculoasă şi în acelaşi timp despre durabilitate - «ever». Puternic, cu anvergură, sugestiv, numele lasă o amprentă sonoră de anduranţă şi, împreună cu «Investments», construieşte credibilitate şi trimite către promisiuni legate de performanţă şi profitabilitate“, se arată într-un alt raport publicat de SIF2 la bursă.

Schimbarea denumirii vine în conformitate cu Hotărârea Adunării generale extraordinare a acţionarilor nr. 2/30.10.2020 şi a Actului constitutiv actualizat conform Autorizaţiei ASF nr. 21/01.03.2021.

SIF Moldova menţionează în raport că a solicitat Bursei de Valori Bucureşti schimbarea simbolului bursier “SIF2” in “EVER” şi că va comunica informaţii suplimentare ulterior, in timp util.

SIF Moldova şi-a schimbat numele în baza legii fondurilor de investiţii alternative, în vigoare din vara anului 2020, cea care a dus şi la eliminarea pragului de 5% deţinere din capitalul social al unei SIF. Sloganul adoptat este „driver for performance“ pentru o societate care îşi diversifică investiţiile şi în imobiliar, dar şi în agricultură - fermă de afine.

„Logo-ul a fost creat sub inspiraţia conceptului de forţă a oportunităţilor şi face o trimitere directa către simbolul recognoscibil al pieţelor financiare – taurul“, se arată în raportul publicat marţi de SIF Moldova.

Cele mai recente date, cele de la final de ianuarie 2021, arată că SIF Moldova avea active nete de 2 miliarde de lei. Discountul de tranzacţionare, pe baza preţului de la final de ianuarie era astfel de 35%.

De la începutul anului, acţiunile SIF2 înregistrează o creştere de 4,8%, pe fondul unor tranzacţii de 58,7 mil. lei, emitentul având 1,3 mld. lei capitalizare, arată datele BVB.

Miercuri la ora 12.25, acţiunile SIF2 au fost suspendate de la tranzacţionare de către operatorul bursier la solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi au revenit la tranzacţionare la ora 16.05.

Pe 3 martie, ASF a aprobat un document de ofertă publică de cumpărare de acţiuni emise de Evergent Investments. Societatea vrea să răscumpere 8,3 milioane de acţiuni (0,84% din capitalul social), la un preţ de 1,6 lei pe unitate, care se poate ridica la 13,2 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF. Oferta se va derula în perioada 9-22 martie 2021, iar intermediarul ales este SSIF BT Capital Partners.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO