Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat Crişana vrea să-şi răscumpere 15 milioane de acţiuni pentru maximum 76,5 mil. lei. Societatea oferă un preţ maximum de 5,1 lei pe acţiune. La bursă, o acţiune SIF1 este cotată la 2,07 lei

SIF Banat Crişana vrea să-şi răscumpere 15 milioane...

Autor: Liviu Popescu

29.09.2020, 18:08 981

SIF Banat Crişana (SIF1) convoacă acţionarii pe 2 noiembrie 2020 pentru a aproba derularea unui program de răscumpărare a cel mult 15 milioane de acţiuni pentru reducerea capitalului social, la un preţ minim de 0,1 lei pe acţiune şi unul maxim de 5,102 lei pe unitate. Astfel societatea pune maximum 76,5 mil. lei la bătaie.

 Spre comparaţie, o acţiune SIF1 a închis şedinţa de tranzacţionare de marţi seară la preţul de 2,07 lei pe unitate, adică o valoare de piaţă de 1,07 miliarde de lei.

“Alături de caracteristicile principale, Programul 3 va include şi alte cerinţe impuse de lege şi care nu sunt enumerate mai sus. Achiziţionarea acţiunilor în cadrul Programului 3 se va desfăşură prin toate operaţiunile de piaţă permise potrivit legii, care pot include şi oferte publice de cumpărare iniţiate de Societate, cu respectarea prevederilor legale. Pentru implementarea Programului 3, Consiliul de Administraţie va fi împuternicit să adopte toate masurile necesare şi să îndeplinească toate formalităţile cerute, cu respectarea cerinţelor sus menţionate”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO