Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat-Crişana vinde deţinerea de 8,6% la Iproeb Bistriţa pentru 4,9 mil. lei. Cumpărător, acţionarul majoritar, care ajunge la o participaţie de 45,6%

SIF Banat-Crişana vinde deţinerea de 8,6% la Iproeb...

Autor: Tibi Oprea

17.02.2021, 13:39 476

Producătorul de cabluri electrice Iproeb Bistriţa (simbol bursier IPRU), companie listată de pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRO, a raportat miercuri la bursa de la Bucureşti că SIF Banat Crişana (SIF1) a lichidat pe 12 februarie deţinerea de 8,6% la companie.

Tranzacţia de vânzare s-a ridicat la 4,92 milioane de lei şi a fost efectuată la un preţ în creştere cu 29,73% faţă de cel din piaţă. În aceeaşi şedinţă, acţiunile IPRU s-au apreciat cu 15,7%, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Pe de altă parte, dintr-un alt raport al companiei publicat miercuri la bursă reiese că un număr de 4,1 milioane de acţiuni Iproeb, reprezentând 8,6% din numărul total de acţiuni, au fost cumpărate pe 12 februarie de către Electromontaj SA, ceea ce înseamnă că societatea este cel mai probabil cumpărătorul pachetului înstrăinat de SIF1.

Electromontaj, al cărui director general este membru CA al Iproeb şi al cărui preşedinte CA este auditor al producătorului de cabluri, a cumpărat acţiunile la preţul de 1,2 lei pe unitate.

Anterior acestei tranzacţii, Electromontaj deţinea 37% din acţiunile Iproeb, astfel că pe 12 februarie societatea a ajuns la o deţinere de 45,6% din capitalul social, respectiv la o investiţie de circa 23,4 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Iproeb Bistriţa are 51,4 milioane de lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile IPRU se tranzacţionează în creştere cu 8,8%, pe fondul unor tranzacţii de 5,1 milioane de lei, arată datele BVB.

Al doilea cel mai mare acţionar al Iproeb este Grupul DD din Constanţa, cu o participaţie de 13,6% din capitalul social. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO