Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat-Crişana va derula o ofertă publică pentru cumpărarea a 3,6% din capital, la preţul de 47 milioane lei

SIF Banat-Crişana va derula o ofertă publică pentru...

Autor: Roxana Rosu

17.10.2019, 10:02 237

SIF Banat-Crişana va derula în perioada 22 octombrie-4 noiembrie o ofertă publică de cumpărare de acţiuni, reprezentând 3,6% din capitalul social al societăţii, în valoare totală de 47 milioane lei.

Pachetul de acţiuni vizat include 18,7 milioane de titluri, iar preţul de cumpărare este de 2,5 lei.

Oferta este intermediată de SSIF Swiss Capital.

SIF Banat-Crişana deţinea, la 30 iunie 2019, printre altele, 4,52% din capitalul social al Băncii Transilvania, 0,34% din capitalul social al Erste Group Bank, 1,95% din BRD-Groupe Société Générale, 75% din Vrancart S.A. Adjud, 4,99% din capitalul social al SIF Moldova, 0,41% din capitalul ROMGAZ, 6,5% din capitalul social al Conpet.

SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4) se află de câteva luni în conflict cu conducerea SIF Oltenia(SIF5). Ieri, cele două societăţi au obţinut în instanţă convocarea adunării generale a acţionarilor SIF Oltenia (SIF5), în care urmează să se discute şi revocarea preşedintelui executiv al SIF5, Tudor Ciurezu, după ce anterior societatea din Craiova a refuzat de două ori convocarea invocând „neînde­plinirea condiţiilor legale şi de fond“.

Potrivit informaţiilor de pe portalul Tribunalului Dolj, ins­tanţa a stabilit ca SIF Banat-Cri­şana, prin reprezentant legal Bog­dan Drăgoi, să prezideze şedinţa AGA. Decizia instanţei poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile, iar SIF5 a precizat că va face recurs.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO