Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia, care deţin 5,55% din SIF Oltenia, cer convocarea la societatea din Bănie pentru alegerea a cinci administratori cu o indemnizaţie de 10.000 de lei pe lună. Un alt punct pe ordinea de zi, revocarea în parte a unei decizii a AGA din 2013

SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia, care deţin 5,55%...

Autor: Liviu Popescu

01.09.2020, 12:47 150

SIF Banat Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), acţionari cu 5,55% la SIF Oltenia (SIF5), au solicitat convocarea unei adunări generale a acţionarilor societăţii din Bănie pentru alegerea unui unui consiliu de administraţie pe 4 ani cu o remuneraţie fixă lunară de 10.000 de lei, dar şi pentru a supune votului revocarea în parte a unei decizii a AGA din 2013.

Cei doi acţionari consideră că punctul propus pe ordinea de zi referitor la revocarea în parte a hotărârii 5 din 20 aprilie 2013 a adunării generale ordinare a acţionarilor SIF Oltenia este necesar întrucât administratorii au o răspundere proprie pentru actele săvârşite sau pentru omisiuni, care nu poate fi înlocuită cu obligaţia societăţii de a le acoperi cheltuielile făcute în apărarea persoanei proprii.

“De altfel fiecare administrator al societăţii are obligaţia de a încheia o asigurare de răspundere profesională care să acopere eventualele prejudicii produse de administrator în exectuarea mandatului său. Trebuie subliniat în acest sens că SIF Oltenia este la acest moment împovărată cu astfel de obligaţii nejustificate cum este de pildă chiar obligaţia societăţii de a achita costurile asigurării conducătorilor pentru o sumă asigurată de 300.000 de euro”, se arată în raportul publicat la bursă.

SIF 5 are circa 1,1 miliarde de lei capitalizare iar de la începutul anului 2020 acţiunile s-au depreciat cu 21%, fără a lua în calcul randamentul dividendului.

“Cererea de convocare a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor va fi supusă spre analiză şi decizie Consiliului de Administraţie al S.I.F. Oltenia S.A., urmând ca decizia adoptată să fie comunicată investitorilor şi acţionarilor societăţii, în termenele legale”, se arată în raportul SIF Oltenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO