Burse - Fonduri mutuale

​SIF Banat-Crişana propune acţionarilor două variante de distribuire a profitului net din 2019: dividende de 25,7 mil. lei cu un randament de 2,16% sau răscumpărarea de acţiuni de maximum 74,5 mil. lei

Consiliul de administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1) a propus spre aprobare acţionarilor în şedinţa din 27/28 aprilie 2020 două variante de repartizare a profitului net în sumă de 159,5 milioane lei înregistrat în 2019, se arată într-un raport la Bursă.

Astfel, prima variantă se referă la distribuirea de dividende de 25,7 milioane lei, respectiv un dividend brut de 0,05 lei pe acţiune, care, la preţul curent de tranzacţionare de luni, asigură investitorilor un randament de 2,16%, potrivit calculelor realizate de ZF.

Diferenţa de 133,7 milioane lei din profit ar urma astfel să fie repartizată la alte rezerve.

Propunerea pentru data plăţii dividendelor este 8 octombrie.

“În situaţia aprobării acestei variante de distribuire a profitului, devine caducă şi se elimină de pe ordinea de zi a AGEA din 27/28 aprilie 2020 propunerea de aprobare a unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii în vederea reducerii capitalului social (Programul I)”, se arată în raportul la Bursă.

În cea de-a doua variant, SIF1 propune repartizarea întregului profit la alte rezerve pentru surse propria de finanţare, respectiv în vederea susţinerii unui program de răscumpărare de acţiuni.

“Din sursele proprii de finanţare prevăzute de lege, Societatea va derula un program de răscumpărare a unui număr de 15.000.000 de acţiuni, în scopul reducerii capitalului social prin anularea acţiunilor răscumpărate”, se arată în comunicat.

Preţul minim pe acţiune ar fi de 0,1 lei, în timp ce preţul maxim ar fi de 4,9665 lei, ceea ce înseamnă că valoarea totală a programului s-ar putea ridica la maximum 74,5 milioane de lei, arată calculele realizate de ZF.

Programul de răscumpărare se va desfăşura pe o perioadă de maximum 18 luni de la data publicării Hotărârii în Monitorul Oficial.

Acţiunile SIF1 înregistrează o scădere de 15,4%, pe fondul unui rulaj de 25 milioane lei, emitentul ajungând la o valoare bursieră de 1,2 miliarde lei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.