Burse - Fonduri mutuale

Sergiu Bazarciuc, unul dintre acţionarii semnificativi ai Simtel, vrea ca emitentul să acorde dividende din profitul pe 2022 şi să poată accesa finanţări de până la 100 mil. euro pentru dezvoltarea şi construcţia de centrale electrice fotovoltaice

Sergiu Bazarciuc, unul dintre acţionarii semnificativi...

Autor: Liviu Popescu

11.04.2023, 21:05 1313

Simtel Team, companie românească specializată în construirea de centrale electrice fotovoltaice pe acoperişurile clădirilor, a anunţat marţi seară la Bursa de Valori Bucureşti că Sergiu Bazarciuc, acţionar cu 23,3% şi unul dintre fondatorii companiei, a solicitat introducerea unor noi puncte pe ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor din 25 aprilie.

Astfel, pe ordinea de zi vor fi incluse repartizarea unor dividende cu un randament de aproape 1% şi disponibilitatea accesării unor finanţări de până la 100 mil. euro sau echivalentul în lei “pentru dezvoltarea şi construcţia de centrale electrice fotovoltaice, proprietatea Simtel sau a societăţilor detinute integral sau parţial de societate, pentru achiziţia de proiecte “Ready to build” şi construirea lor dar şi pentru proiecte de stocare a energiei.”

Sub formă de dividende, acţionarii vor vota repartizarea a 2 mil. lei din profitul anului 2022, adică un dividend de 0,26 lei pe acţiune. Simtel se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti la 29,1 lei pe acţiune.
“Punctul nou solicitat a fi introdus are în vedere propunerea de distribuire de dividende în numerar către acţionarii Societăţii pentru a îi putea recompensa pe aceştia pentru susţinerea pe care au arătat-o Societăţii, încă de la momentul listării şi inclusiv în cadrul majorării capitalului social ce a avut loc în anul 2022. De asemenea, considerăm că această formă de distribuire a dividendelor reprezintă nu doar un mijloc de recompensare, ci şi un examen al maturităţii prin care dorim să arătăm tuturor părţilor interesate faptul că Simtel Team S.A. este capabilă să livreze rezultatele anticipate în cadrul Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi să fie solidă din punct de vedere financiar, în timp ce se află în plin proces de accelerare şi dezvoltare a afacerii. În plus, exerciţiul distribuirii de dividende în numerar vine în anticiparea momentului la care Compania va fi listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, când va trebui să arătăm investitorilor noştri pe lângă constanţă în creşterea afacerii şi faptul că suntem capabili să îndeplinim aşteptările acestora faţă de business-ul Simtel Team”, se arată în notificarea transmisă BVB.

Pe de altă parte, despre împrumutul de până la 100 mil. euro, Simtel notează: În vederea asigurării unui spectru cât mai larg de opţiuni privind sursele de finanţare pentru activitatea Societăţii, se are în vedere contractarea de finanţare(i) bancară(e), în valoarea maximă de 100.000.000 Euro sau echivalentul în lei, pentru dezvoltarea şi construcţia de centrale electrice fotovoltaice, pentru achiziţia de proiecte “Ready to build” şi construirea lor dar şi pentru proiecte de stocare a energiei. Totodată, Societatea are în vedere că dezvoltarea activităţii şi indicatorii de cifră de afaceri şi profit permit obţinerea finanţării bancare până la noul plafon propus.
Simtel Team, companie antreprenorială, are 229 mil. lei capitalizare. În 2023 acţiunile au plus 16% pe o bursă în creştere prin prisma BET cu 7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO