Burse - Fonduri mutuale

Şeful SIF3: Cererea acţionarilor, un act de răzbunare

Şeful SIF3: Cererea acţionarilor, un act de răzbunare

Autor: Roxana Pricop

18.12.2015, 00:03 826

Mihai Fercală, directorul general al SIF Transilvania (SIF3), consideră cererea grupului de acţionari de con­vocare a AGA pentru schimbarea con­ducerii un act de răzbunare, „de hărţuire a directoratului, împinsă până la limita şantajului“, potrivit unui raport emis de SIF3 pe bursă. În urmă cu două zile, un grup de ac­ţionari care deţin împreună 8,09% din ca­pitalul SIF Transilvania (SIF3) a înain­tat o cerere de convocare a adu­nării ge­nerale ordinare a acţionarilor către con­ducerea societăţii, cerând schim­barea managementului şi revi­zuirea modelului actual de business.

„O parte dintre acţionarii sem­natari au solicitat şi în anii anteriori com­ple­tarea ordinii de azi a unor adunări generale ale acţionarilor sau convocarea unor AGA având o ordine de zi identică sau similară, pentru unele cazuri instan­ţa constatând abuzul de mino­ritate al acţionarului Constantin Frăţilă şi obligându-l pe acesta la plata de despăgubiri (...)“, potrivit raportului curent emis de SIF3.

Ac­ţionarii semnatari sunt: fondurile des­chise de investiţii Certinvest Pru­dent, Cert­invest Di­namic, Certinvest XT In­dex, Certinvest BET FI Index, fon­dul de pensii private „Pensia mea“, fon­dul străin de investiţii Broad­hurst In­vest­ments Limited.

Au mai semnat şi per­soa­nele fizice: Corin Ioan Trandafir, Ilie Stoichescu, Constantin Fraţilă, Maria Alex­andra Fraţilă, Ga­briela Alexe, Radu Ciuceanu, Radu Toia, fost mem­bru în consiliul de su­praveghere al SIF-ului.

În cazul în care acţionarii semnatari nu vor reveni asupra cererii lor, directoratul va convoca AGA în termenele legale prevăzute de lege, mai scrie în raport.

Potrivit grupului de acţionari, SIF3 a pierdut peste 50 mil. euro din cauza practicilor şi politicilor îndoielnice, lipsei de viziune şi de transparenţă în procesul decizional. Deciziile de investiţii în sectorul hotelier, în active aflate în administrarea SIF3, au fost luate fără planuri de business asociate şi fără o justificare economică, susţin acţionarii. Din rândul celor cinci SIF-uri, SIF Transilvania (SIF3) este cel mai mare proprietar de hoteluri, cu un portofoliu format din peste 11.500 de locuri de cazare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO