Burse - Fonduri mutuale

Şeful Compa Sibiu: Rezolvaţi infrastructura! Piaţa e pregătită pentru un nou constructor de maşini

Ioan Deac, direc­tor general şi acţionar al companiei Compa

Ioan Deac, direc­tor general şi acţionar al companiei Compa

Autor: Laurentiu Cotu

23.02.2016, 00:07 4861

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP) a finalizat anul trecut un program de investiţii de 25 mil. euro, ce va permite o creştere anuală de 15% a capacităţii de producţie a companiei. Compa va continua în acest an pro­gra­mul de dezvoltare a fabricii din Sibiu, urmând să fie realizate investiţii de 10-15 mil. euro, în funcţie de evoluţia pieţei. Principalii clienţi ai fabricii Compa din Sibiu sunt Delphi, Bosch sau Honeywell.

„În fiecare an alocăm 10-15 mi­lioane de euro pentru investiţii în dez­voltare, însă anul trecut am realizat in­vestiţii 25 de milioane de euro, cu sco­pul de a creşte capacitatea de pro­ducţie, de a fabrica noi produse şi de a atrage noi clienţi. Investiţia va duce la o creş­tere anuală de 15% a capacităţii de pro­ducţie“, a de­clarat Ioan Deac, direc­tor general şi acţionar al com­paniei Compa.

Compania a raportat pentru anul trecut venituri totale de 491 mil. lei (circa 109 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul anterior şi un profit net de 28 mil. lei (peste 6 mil. euro). „Piaţa este atractivă, suficient de stabilă, pregătită de venirea unui nou constructor de maşini, însă trebuie re­zolvată problema legată de infra­structură“, a afirmat Ioan Deac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO