Burse - Fonduri mutuale

Şeful Bursei: Pilonul II are câteva restricţii investiţionale absurde care trebuie eliminate

Adrian Tănase, şeful BVB: Suntem pe o cale normală, cu discuţii politice despre cum ar trebui să arate mai bine acest sistem de pensii, şi cred că existenţa sistemului de pensii impus nu este în pericol.

Adrian Tănase, şeful BVB: Suntem pe o cale normală, cu discuţii politice despre cum ar trebui să arate mai bine acest sistem de pensii, şi cred că existenţa sistemului de pensii impus nu este în pericol.

Autor: Alex Ciutacu

29.10.2018, 00:06 1103

„O piaţă de capital nu poate exista doar pe baza investitorilor străini. (...) Problema în România este că nu prea avem această economisire vo­luntară.“

Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori de la Bucureşti (BVB), consideră că trebuie reîncepută discuţia cu privire la o serie de restricţii investiţionale care sunt aplicate administratorilor fondurilor de pensii private Pilon II în investiţiile pe piaţa de capital. Mai mult, şeful bursei susţine că actualul model de funcţionare a sistemului nu acoperă toate segmentele de populaţie cu particularităţile acestora.

„Este normal să nu fi avut o soluţie perfectă încă de la început, dar va trebui să discutăm despre acest lucru şi ce trebuie investit în Pilonul II de pensii ca şi cadru investiţional. Acest cadru are câteva restricţii absurde şi cred că Pilonul II nu oferă soluţii pentru toate particularităţile existente în cadrul populaţiei şi mă refer la faptul că acesta trebuie să ofere soluţii atât pentru cei foarte tineri, cât şi pentru cei care se apropie de vârsta de pensionare. Nu s-a întâmplat. Pilonul II este dominat de pensii de risc mediu“, spune Adrian Tănase în cadrul evenimentului de lansare a studiului „Sistemul Ideal de Pensii“ realizat de CFA Institute şi Mercer. Înainte de a prelua cârma BVB, Adrian Tănase a fost director de investiţii al NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO