Burse - Fonduri mutuale

Şeful Broker Cluj şi-a depus candidatura pentru un loc în CA-ul SIF Banat-Crişana

Şeful Broker Cluj şi-a depus candidatura pentru un loc...

Autor: Roxana Pricop

22.01.2015, 18:54 456

Grigore Chiş, directorul general SSIF Broker Cluj, alături de Augustin Dănilă, fost director de dezvoltare la firma de brokeraj din Cluj, sunt primele persoane care şi-au depus candidaturile pentru un loc, din cele patru libere, în Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1).

Termenul limită de depunere a candidaturilor este 27 ianuarie.

SIF Banat-Crişana a convocat acţionarii în adunare generală ordinară pe 2 martie pentru a alege patru noi administratori după ce lui Dragoş Bîlteanu (fost preşedinte şi director general) şi lui Najib El Lakis (fost administrator), aflaţi în arest preventiv într-un dosar de delapidare şi manipulare a pieţei de capital, li s-au retras avizele de administratori de către ASF, iar alţi doi administratori au demisionat la începutul lunii decembrie.

Mandatele noilor administratori vor fi până în aprilie 2017, moment în care ar fi expirat mandatele foştilor administratori. Pe 5 decembrie, Ali H. Lakis, fiul omului de afaceri Najib El Lakis, a demisionat din consiliul de administraţie al SIF1, iar pe 9 decembrie Adrian Petreanu şi-a anunţat demisia din CA.

Ceilalţi trei administratori în funcţie la SIF Banat-Crişana sunt Ştefan Dumitru, care deţine func­ţia vicepre­şe­dinte, Ion Stancu, membru de CA, şi Valentin Chiser, membru de CA.

Procurorii DIICOT suspectează mai multe persoane că ar fi delapidat SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia şi că ar fi manipulat bursa. Prejudiciul estimat este de peste 60 de milioane de lei. Procurorii susţin că există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 –2014, membrii grupării au constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, prin delapidarea acestora (în modalitatea însuşirii/traficării).

Timp de doi ani, până pe 11 decembrie 2014, SIF Banat-Crişana a fost condusă de Dragoş Bîlteanu, care a deţinut funcţiile de preşedinte şi director general.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO