Burse - Fonduri mutuale

Seful Broker Cluj, amendat cu 1.300 euro de CNVM

31.01.2008, 18:52 14

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) l-a amendat cu 5.000 de lei (1.300 de euro) pe presedintele societatii de intermediere financiara Broker Cluj (BRK), Petru Prunea, din cauza unor nereguli privind departamentul de control intern al societatii.
CNVM a amendat-o cu 2.000 de lei (530 de euro) si pe Adina Moldovan, reprezentantul compartimentului de control intern al Broker.
Potrivit Ordonantei CNVM numarul 46 din 28 ianuarie 2008, 9 dintre cele 20 de sucursale ale societatii nu au reprezentant de control intern, iar la sediul social al Broker isi desfasoara activitatea un singur reprezentant al compartimentului de control intern, fata de doi cati prevad regulamentele CNVM.
Comisia a mai hotarat suspendarea activitatii de intermediere financiara a celor noua subunitati Broker pana la autorizarea unor noi reprezentanti ai departamentului de control intern ai acestora.
"E o chestiune minora. Era vorba de patru subunitati care au ramas fara reprezentanti de control intern, dupa ce oamenii au plecat din companie si am cazut de acord cu CNVM sa inscriem patru oameni la urmatorul curs pentru a ocupa locurile vacante. In ceea ce priveste amenda, odata ce ne-am inteles cu CNVM, a disparut obiectul sanctiunii. Daca CNVM emite aceasta amenda, o vom contesta in justitie", a comentat Petru Prunea.
Broker Cluj este cea mai mare societate de brokeraj independenta de pe Bursa si singura societate de servicii de investitii financiare listata. Broker a intermediat anul trecut tranzactii de peste 570 mil. euro, ocupand locul al cincilea in topul anual al brokerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO