Burse - Fonduri mutuale

​Sebastian Vlădescu nu mai este preşedinte al Romcab Târgu-Mureş. Locul lui a fost luat de Zoltan Prosszer, director şi acţionar majoritar

​Sebastian Vlădescu nu mai este preşedinte al Romcab...

Autor: Liviu Popescu

17.01.2017, 17:33 1489

Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanţelor, nu mai este preşedintele consiliului de administraţie al Romcab Târgu Mureş (MCAB), locul său fiind luat de Zoltan Prosszer, directorul general şi acţionarul companiei cu 59 mil. lei capitalizare. El era preşedinte din vara anului 2014.

Noua structură a board-ului va fi în funcţie până în ianuarie 2019. De asemenea, acţionarii, adică Prosszer prin compania Sadalbari, cu 69%, şi alţi acţionari, au decis şi remuneraţia fixă de 7.000 de euro lunar brut pentru un membru al board-ului.

„Se aprobă realizarea de asigurări de răspundere profesională pentru membrii Consiliului de Administraţie la un cuantum de 160.000 euro/persoană”. Astăzi, o acţiune MCAB se tranzacţiona la 5,86 de lei, în scădere cu 6,7% faţă de şedinţa precedentă. Corecţia de la începutul anului este de 25% pe fondul unui rulaj de 7 mil. lei. Unul din factorii declinului este emisiunea de obligaţiuni de circa 200 mil. euro (aproape 1 mld. lei), de aproape 17 de ori cât capitalizare, care ar putea să se facă la Dublin.

ZF a scris recent că din acţionariatul producătorului de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş) şi-a marcat exit-ul Morgan Stanley, printre cele mai mari bănci de investiţii din lume, care avea 4,8%, adicăo deţinere de 2,8 milioane de lei.

Spre comparaţie, ame­icanii de la Morgan Stanley aveau în 2007 un procent de 22,9% din compania din Târgu-Mureş.

Atunci, Morgan Stanley a plătit aproximativ 12 milioane de lei pentru a intra în acţionariat. Pe 29 decembrie, Romcab Târgu-Mureş a publicat pe bursă un convocator prin care cere acţionarilor să aprobe o emisiune de obligaţiuni de 200 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO