Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Se îndreaptă către o tranzacţie: Chimcomplex Borzeşti, companie deţinută de Ştefan Vuza, cumpără cele mai multe active ale Oltchim, după ce White Tiger, competitorul, s-a retras din licitaţie

Oltchim Râmnicu-Vâlcea a anunţat marţi după-amiază pe Bursă semnarea vânzării pachetelor de active 1,2,3,4,5 şi parţial activul numărul 7 din combinat grupului Chimcomplex Borzeşti condus de omul de afaceri Ştefan Vuza.

Oltchim spune că celălalt competitor White Tiger Wealth Management LTD care a licitat pentru activele 1,3-5,7,8 şi parţial 9 a refuzat semnaea contractului de vânzare, retrăngându-se unilateral din tranzacţie.

Pachetul numărul 6 se va vinde către Dymanic Selling Group companie care are deja operaţiuni acolo.

Pentru pachetele de active rămase se poartă discuţii cu alţi ofertanţi.

Conform informaţiilor din piaţă, oferta Chimcomplex Borzeşti a fost de aproape 200 de milioane de euro, aici incluzând preţul activelor licitate, capitalul de lucru şi investiţiile.

Oltchim, sub semnătura administratorului judiciar BDO Business Restructuring, a anunţat că finalizarea tranzacţiilor în baza contractelor semnate cu Chimcomplex şi Dymanic este supusă anumitor condiţii care trebuie îndeplinite, printre care se numără aprobarea finală de către Adunarea Generală a Creditorilor combinatului.

Finalizarea tranzacţiilor se anticipează a avea loc în prima parte a anului 2018.

Vuza, care conduce grupul SCR - Societatea Comercială Romănă, vrea să facă din Oltchim şi Chimcomplex o companie integrată de chimie care să-şi vândă produsele regional, într-un domeniu care creşte.

    VIDEO ZF Live. Ştefan Vuza, proprietarul Chimcomplex: Dacă România nu îşi comasează combinatele chimice, aşa cum au făcut alte ţări europene, acestea se vor închide    

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.