Burse - Fonduri mutuale

Se fac bani şi pe bursă: Cel mai mare broker a câştigat 6 mil. lei anul trecut

Se fac bani şi pe bursă: Cel mai mare broker a câştigat 6 mil. lei anul trecut

Bogdan Juravle, directorul general al Swiss Capital

Autor: Andrei Chirileasa

29.06.2012, 00:07 1919

Swiss Capital, cea mai mare firmă de brokeraj de pe bursa locală, a raportat în 2011 un profit net de 6 mil. lei, de 2,3 ori mai mare decât în 2010, în condiţiile în care cifra de afaceri s-a triplat, la 18,5 mil. lei.

Firma de brokeraj şi-a majorat de 3,8 ori tranzacţiile cu acţiuni intermediate pe bursă anul trecut, la 5 mld. lei, adjudecându-şi astfel o cotă de piaţă de aproape 25%. Cu toate astea, reprezentanţii Swiss Capital sunt nemulţu­miţi de ritmul lent de dezvoltare al pieţei de capital locale şi spun că viitorul este incert.

"În ciuda eforturilor, suntem foarte îngrijoraţi de viitorul nostru ca broker local. Suntem cei mai mari intermediari pe piaţa de capital, dar din păcate în ţara noas­­tră avem foarte multe dezavantaje. Orice broker local, inclusiv Swiss Capital, plăteste cu aproximativ 10% mai mult în ce priveşte costurile de tranzacţionare faţă de orice alt broker străin cu care suntem în competiţie directă. Nu există o strategie coerentă de susţinere a capitalului autohton mai ales în domeniul pieţei de capital", a declarat Bogdan Juravle, directorul general al Swiss Capital.

Juravle şi Sorin Apostol au preluat anul trecut controlul Swiss Capital de la grupul belgian KBC.

Citeşte materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO