Burse - Fonduri mutuale

Schimbări în acţionariatul Severnav, companie de 20 mil. lei capitalizare: Preşedintele CA vinde pachetul de 29% pentru 7 mil. lei şi renunţă la funcţie

Schimbări în acţionariatul Severnav, companie de 20...

Autor: Tibi Oprea

02.11.2021, 17:50 4110

Şantierul Naval Severnav din Drobeta-Turnu Severin (simbol bursier SEVE) a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că Merola Giancarlo Michele a vândut în data de 13 octombrie 2021 un număr de 1,46 de milioane de acţiuni SEVE la preţul de 4,8 lei pe unitate, tranzacţie care s-a ridicat la 7 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Pachetul de acţiuni vândut coincide cu deţinerea de aproape 29% pe care acesta o avea la companie, iar tranzacţia a fost realizată la un preţ în creştere cu 26,32% faţă de cel din şedinţa anterioară, potrivit datelor BVB.

Potrivit unui alt raport din 20 octombrie, cumpărătorul pachetului de acţiuni a fost Beo Trade Com SRL, o societate care, conform datelor de la Confidas.ro, este deţinută de Stanojevic Aleksandar (40%), Stanojevic Drăgan (35%) şi Georgescu Constantin (25%).

Georgescu Constantin, director general al Beo Trade Com, a fost numit în funcţia de director general al Severnav începând cu 21 octombrie, conform hotărârii Consiliului de Administraţie întrunit în 20 octombrie şi la care au participat şi Mihai Frasinoi, director general al CFR şi Stanojevic Aleksandar, administrator al Beo Trade Com.

Tot marţi, compania a anunţat la bursă că a luat act de renunţarea la calitatea de membri ai Consiliului de Administraţie Merola Giancarlo Michele şi Negescu Pericle, din motive personale, fără a menţiona data de la care au efect modificările.

Merola Giancarlo Michele ocupa la momentul efectuării tranzacţiei funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie. Acesta fusese desemnat în funcţia de administrator al societăţii pentru o perioadă de patru ani cu începere de la 13 octombrie, ziua în care s-a realizat tranzacţia. Negescu Pericle fusese numit pentru mandat similar în funcţia de vicepreşedinte CA.

Compania are 20,2 milioane de lei capitalizare, iar cei mai mari acţionari ai acesteia sunt Victor Tîrlea (31,5%) şi Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă (29%). De la începutul anului, acţiunile SEVE înregistrează o scădere de aproape 20%, pe fondul unor tranzacţii de 7,6 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO