Burse - Fonduri mutuale

Scăpăm de numirile politice când o zbura porcul? Un crescător de porci din Târgu-Mureş, numit de statul român în CA-ul Aeroporturi Bucureşti. Pe listă sunt şi un viceprimar al Capitalei, dar şi un director la Sănătate. Salariu, 13.000 lei lunar

Scăpăm de numirile politice când o zbura porcul? Un...

Autor: Liviu Popescu

14.10.2021, 07:40 4203

♦ Pierderi de 130 mil. lei în S1/2021 pentru Aeroporturi Bucureşti, mai mari cu 145% ca cele din prima jumătate din 2020.

Ministerul Transporturilor, acţionar cu 80% al companiei Aero­porturi Bucureşti, pe care Fondul Proprietatea – acţionar cu 20% o evaluează la circa 3 miliarde de lei, a numit un Consiliu de Administraţie provizoriu din care fac parte un fost proprietar de fermă de porci din Târgu-Mureş, radiată la final de 2016, un fost viceprimar al Capitalei, un director la Sănătate, dar şi fostul CEO al Automobile Bavaria.

Astfel, la şedinţa acţionarilor – la care Fondul Proprietatea a votat împotrivă, Ministerul Transpor­turilor şi-a numit în board pe patru luni reprezentanţi precum Cosmin Mihălţean – a cărei cea mai recentă activitate din CV este de admin­istrator la Suingro SRL Târgu- Mureş, firmă radiată la final de 2016 şi care se ocupa cu creşterea porcilor. Potrivit datelor Confidas, Suingro SRL Târgu-Mureş era deţinută în proporţie de 100% de Mihălţean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO