Burse - Fonduri mutuale

Scăderi pe bursele europene după anunţul rezultatelor din Grecia

Scăderi pe bursele europene după anunţul rezultatelor...

Autor: Roxana Pricop

26.01.2015, 10:36 1239

Bursele europene scad în deschiderea şedinţei de luni, iar moneda europeană a coborît sub pragul de 1,11 dolari, un nou minim, investitorii reacţionând la victoria detaşată înregistrată de partidul de extremă-stângă şi anti-austeritate Syriza în alegerile parlamentare din Grecia.

Principalii indici bursieri din regiune sunt pe minus: indicele german DAX scădea cu 0,1%, indicele francez CAC 40 a trecut pe plus după ce a deschis în scădere.

Bursa de la Bucureşti a deschis în linie cu pieţele externe: indicele BET, principala referinţă a pieţei locale, a deschis cu o scădere de 0,66%. La ora 10.30, acţiunile Banca Transilvania scădeau cu 1,2%, urmate de acţiunile Erste Bank şi de cele ale Electrica.

Formaţiunea de extremă-stânga Syriza se clasează pe primul loc în scrutinul legislativ din Grecia, cu un scor de 35,73%, fiind urmată de partidul conservator Noua Democraţie, potrivit rezultatelor oficiale anunţate după numărarea a 40% din buletinele de vot. Conform rezultatelor parţiale, partidul Noua Democraţie (centru-dreapta), condus de premierul Antonia Samaras, a obţinut 28,48%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO