Burse - Fonduri mutuale

Scăderi abrupte miercuri dimineaţă la Bursa de la Bucureşti: Nuclearelectrica, TeraPlast, MedLife minus 3%. Indicele BET, minus 1,2%. “Ne corelăm cu pieţele internaţionale”

Scăderi abrupte miercuri dimineaţă la Bursa de la...

Autor: Liviu Popescu

19.01.2022, 10:38 4170

Cu 3% se depreciază în primele 15 minute de tranzacţionare de miercuri, 19 ianuarie 2022, acţiunile unora dintre cele mai mari companii listate la Bursa de la Bucureşti, precum Nuclearelectrica, TeraPlast, MedLife arată datele agregate de ZF din platforma BVB.

Spre comparaţie indicele principal BET scade cu 1,2%, dinamică în linie cu cea europeană. De altfel din rândul celor 19 acţiuni ale BET, doar una singură - Digi este pe plus la ora redactării acestei ştiri, respectiv 0,7%. Restul au scăderi de la 0,4% pentru BVB la 3,5% pentru TeraPlast.

“Se pare că ne corelăm cu pieţele internaţionale, după ce în startul anului am fost deconectaţi de la ce se întâmplă pe pieţele internaţionale. O corecţie după multe sesiuni de creşteri era firească”, spune Radu Cojoc, broker al Goldring.

Tranzacţiile de la debutul şedinţei de tranzacţionare de miercuri se ridică la 7,2 mil. lei din care cel mai mare aport îl are Banca Transilvania (2,2 mil. lei). Acţiunile băncii de la Cluj au minus 1,7%.

"Scăderea de azi dimineaţă este o continuare a trendului negativ manifestat încă din ziua de luni. Este posibil că aceste reduceri ale indicilor bursieri să fie determinate de scăderile înregistrate în pieţele externe în cursul zile de ieri şi continuate în această dimineaţă”, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest.

Peste Ocean, Wall Street a avut ieri o şedinţă slabă în contextul unor indici americani în scădere puternică din cauza randamentelor în creştere ale obligaţiunilor şi a câştigurilor slabe ale Goldman Saches. Dow Jones a scăzut ieri cu 1,5%, S&P500 cu 1,8%, Nasdaq cu 2,6%, potrivit MarketWatch. Conform cotaţiilor futures, şi deschiderea de astăzi pare a fi una tot pe roşu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO