Burse - Fonduri mutuale

Scădere pe bursele europene, pe fondul pesimismului privind industria manufacturieră din SUA

Scădere pe bursele europene, pe fondul pesimismului privind industria manufacturieră din SUA

Autor: Vlad Popescu

04.09.2012, 10:40 287

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a scăzut cu 0,3% în debutul şedinţei de tarnzacţionare, după ce a avansat luni cu 0,8%.

Pieţele asiatice, măsurate de indicele MSCI Asia Pacific, au scăzut marţi cu 0,3%, iar tranzacţiile futures pe indicele Standard & Poor's 500 al bursei de la New York indică un avans de 0,2%.

"Investitorii nu vor fi dispuşi să facă prea multe înainte de şedinţa de joi a (Consiliului Guvernatorilor - n.r.) Băncii Centrale Europene", a declarat pentru Bloomberg Henrik Drusebjerg, senior strategist la Nordea Bank, Copenhaga.

Investitorii, economiştii şi liderii europeni aşteaptă ca preşedintele BCE Mario Draghi să-şi prezinte planul de supravieţurie a monedei euro şi reducere a costurilor de finanţare ale statelor aflate în dificultate.

Luni, bursele europene au fost sprijinite de aşteptările privind noi măsuri de stimulare a creşterii economice din partea autorităţilor chineze, după un raport care a arătat scăderea activităţii industriei manufacturiere din China.

Economiştii anticipează că industria manufacturieră s-a clătinat la limita contracţiei în luna august, înaintea raportului care va fi prezentat marţi la New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO