Burse - Fonduri mutuale

Săptămâna fondurilor mutuale la Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, ediţia 1. Primii paşi pentru diversificarea investiţiilor

Săptămâna fondurilor mutuale la Emisiunea ZF...

Autor: Eduard Ivanovici, Tibi Oprea , Liviu Popescu

08.06.2021, 00:07 431

Ziarul Financiar a organizat o serie de in­ter­viuri maraton cu cei mai mari administratori de fonduri mutuale din România, care alături de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sunt parteneri ai emisiunii zilnice „ZF Deschiderea de Astăzi. Cum va merge Bursa?“, pentru a dezbate investiţiile în fonduri mutuale de la A – primii paşi, alegerea fondului, costuri – la Z, protejarea de inflaţie, de scăderi bursiere, temeri şi comportament.

Procesul de investiţie într-un fond mutual este extrem de simplu, fiind de multe ori asemănător deschiderii unui cont bancar.

De altfel de cele mai multe ori chiar prin intermediul unei sucursale bancare un român poate ajunge să devină investitor indirect la Banca Transilvania, Romgaz, Fondul Proprietatea sau chiar companii de pe Wall Street, precum Amazon, Tesla, Microsoft.

Un prim pas este alegerea unui fond. Foarte mulţi români au văzut randamentele prezentate inclusiv de ZF, chiar şi de 40%-50% „n ultimele 12 luni pentru unele fonduri de investiţii, „nsă trebuie să ţină cont şi de faptul că acestea pleacă de la o bază de raportare joasă pe fondul şocului provocat de criza COVID-19 în economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO