Burse - Fonduri mutuale

Săptămână fabuloasă pentru bursa de la Bucureşti: indicele BET creşte cu 3,58%

Săptămână fabuloasă pentru bursa de la Bucureşti:...

Autor: Dan Grigore Ivan

15.01.2018, 00:07 919

Bursa de la Bucureşti continuă începutul fulminant din primele trei şedinţe de tranzacţionare din 2018, următoarele cinci aducând o creştere a indicelui BET, referinţa pieţei de capital locale, de 3,58%, cu 12 din 13 constituenţi pe plus. Mai mult, de la începutul acestui an, avansul indicelui BET este de 6,65%.

La fel ca şi în 2017, după un sfârşit de an anemic, investitorii au deschis 2018 cu o apetenţă de cumpărare în rea­lă creştere, împingând în sus serios cotaţiile princi­pale­lor acţiuni de la Bucureşti, situaţie ce a condus la un ran­dament al indicelui BET de la începutul acestui an de aproa­pe trei ori mai mare decât media europeană, repre­zentată de evoluţia din 2018 a indicelui EuroSTOXX 600.

Deşi bursele din regiune au supraperformat în comparaţie cu situaţia generală de pe continent, indicele BET a reuşit să se menţină în fruntea plutonului. Astfel, chiar dacă afişeză un avans de 6,06% în 2018, indicele ASE, referinţa bursei elene, nu a putut să depăşească evoluţia de până acum a BET-ului românesc.

Totodată, în acest moment, principalul indice de la Bucureşti a înregistrat un avans mai mult decât dublu în comparaţie cu indicele WIG 20, instrument ce urmăreşte cele mai importante companii de pe bursa din Varşovia, la al cărei model de dezvoltare tânjeşte şi piaţa de capital de pe malurile Dâmboviţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO