Burse - Fonduri mutuale

Săptămână de coşmar: Bursele europene scad cu aproape 10% şi trec prin cea mai proastă zi din istorie

Săptămână de coşmar: Bursele europene scad cu...

Autor: Alex Ciutacu

12.03.2020, 16:38 514

Pieţele bursiere din Europa se îndreaptă spre cea mai proastă şedinţă din istorie, joi, în contextul în care investitorii au reacţionat negativ la discursul lui Donald Trump de a interzice europenilor să intre în SUA momentan, şi pe fondul deciziei Băncii Centrale Europene de a nu reduce dobânzile.

Indicele pan-european Stoxx 600 a scăzut cu 10% în timpul şedinţei de tranzacţionare, în contextul în care sectorul de turism a scăzut cu 12,8% în urma anunţului preşedintelui Donald Trump – care nu le mai permite turiştilor din Europa să intre în SUA pentru următoarele 30 de zile, pe fondul pandemiei.

Donald Trump a anunţat miercuri că SUA va suspenda toate zborurile din Europa către SUA pentru cel puţin 30 de zile pentru a încetini răspândirea pandemiei de coronavirus, începând de vineri.

Măsurile afectează toate cele 26 de ţări europene care fac parte din spaţiul Schengen. Marea Britanie şi Irlanda sunt excluse de la restricţii, la fel ca şi cetăţenii americani care au fost deja testaţi.

„Aceste restricţii vor fi ajustate în funcţie de realitatea din stradă”, a spus Donald Trump, care a dat vina pe Europa pentru că nu a luat măsuri adecvate de control pentru a opri răspândirea virusului.

Italia este cea mai lovită ţară din afara Chinei şi în acest moment guvernul a închis tot, în afară de supermarket-uri şi farmacii.

Decizia Băncii Centrale Europene de a nu reduce dobânzile, în ciuda aşteptărilor pieţei, a dezamăgit investitorii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO