Burse - Fonduri mutuale

Şantierul Naval Orşova, companie controlată de trei SIF-uri, semnează un contract de 2,6 mil. euro pentru construcţia unei nave fluviale

Şantierul Naval Orşova, companie controlată de trei...

Autor: Tibi Oprea

10.03.2021, 00:00 220

Şantierul Naval Orşova (simbol bursier SNO), producător de nave fluviale controlat în proporţie de 91,2% de trei SIF-uri, a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că a încheiat un contract comercial extern pentru construcţia unei nave fluviale cu livrare în Olanda, în valoare de 2,6 mil. euro.

Obiectul contractului îl reprezintă construcţia şi livrarea unei nave de tip tanc cu zona cargo de inox. Plata include un avans din valoarea contractului, pe bază de scrisoare de garanţie bancară de restituire a avansului, iar restul de plată se bază de acreditiv documentar, după sosirea navei la locul de predare. aAnterior, în decembrie anul trecut compania a anunţat că a încheiat două contracte externe pentru construcţii de nave fluviale în valoare cumulată de 3,3 mil. euro. Cele două contracte comerciale cu livrare intracomunitară (Olanda) privesc construcţia şi livrarea a două nave de tip tanc de 110 metri.  

În 2020, Şantierul Naval Orşova a raportat un profit net de 4,7 mil. lei, în creştere cu 45,2% faţă de rezultatul din 2019, la venituri operaţionale totale de 73 mil. lei, plus 9,4%, arată calculele ZF pe baza raportului preliminar publicat la Bursă. Şantierul Naval Orşova are 47,7 mil. lei capitalizare şi este deţinut în proporţie de 49,99% de SIF Transilvania (SIF3), în timp ce SIF Oltenia (SIF5) deţine 28% din acţiuni, iar SIF Muntenia (SIF4) are 13,2% din capitalul social. Acţiunile SNO înregistrează o creştere de 9,1% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 143.582 lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO