Burse - Fonduri mutuale

Şantierul Naval Orşova, companie controlată de trei SIF-uri, a încheiat două contracte de 3,3 mil. euro pentru construcţii de nave fluviale cu livrare în Olanda

Şantierul Naval Orşova, companie controlată de trei...

Autor: Tibi Oprea

11.12.2020, 14:03 382

Şantierul Naval Orşova (SNO), producător de nave fluviale controlat în proporţie de 91,2% de trei SIF-uri, a anunţat vineri la bursă că a încheiat două contracte externe pentru construcţii de nave fluviale în valoare cumulată de 3,3 milioane de euro.

Cele două contracte comerciale cu livrare intracomunitară (Olanda) privesc construcţia şi livrarea a două nave de tip tanc de 110 metri.

Termenii contractelor includ un avans de 10% din valoarea acestuia, pe bază de scrisoare de garanţie bancară de restituire a lui, şi plata diferenţei pe bază de agreditiv documentar, după sosirea navei la locul de predare.

Şantierul Naval Orşova are 37 de milioane de lei capitalizare şi este deţinut de SIF Transilvania (49,99%), SIF Oltenia (28%) şi SIF Muntenia (8,8%).

De la începutul anului, acţiunile SNO se tranzacţionează în scădere cu 12,4%, pe fondul unui rulaj de 389.110 lei, arată datele BVB.

În primele nouă luni din 2020, compania a realizat un profit net de 3,4 milioane de lei, similar cu cel din aceeaşi perioadă din 2019, la venituri totale de 50,4 milioane de lei, plus 8,9%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO