Burse - Fonduri mutuale

SafeTech Innovations, raliu de 11% miercuri, la o capitalizare record de 200 mil. lei. De la listare, compania de securitate cibernetică a crescut de peste 16 ori

SafeTech Innovations, raliu de 11% miercuri, la o...

Autor: Tibi Oprea

16.06.2021, 13:39 742

Acţiunile SafeTech Innovations (simbol bursier SAFE), companie de Securitate cibernetică, se apreciau miercuri la ora 13 cu 11,3%, la 65 de lei pe unitate, pe fondul unor tranzacţii de 1,1 mil. lei, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Astfel, compania de securitate cibernetică a atins în timpul şedinţei în premieră la o capitalizare de 200 de milioane de lei.

Acţiunile SAFE sunt la a cincea şedinţă consecutivă de creştere, perioadă de timp în care au înregistrat un avans de aproximativ 26,2%, potrivit calculelor realizate de ZF.

Faţă de preţul de 4 lei pe acţiune din plasamentul privat de acţiuni derulat de companie în octombrie 2020, acţiunile SafeTech înregistrează la BVB o creştere de 1.525%, ceea ce înseamnă că s-au apreciat de peste 16 ori.

Safetech Innovations a raportat pentru primele trei luni ale anului 2021 o cifră de afaceri de 4,4 milioane lei, în creştere cu 116% comparativ cu primul trimestru din 2020 şi un profit net de 284 mii de lei, cu 190% mai mult faţă de primele trei luni ale anului trecut, potrivit raportului trimestrial publicat luni la BVB.

Recent, SafeTech a anunţat că vrea să atragă 8 mil. lei de la investitorii de pe bursă, printr-o operaţiune de majorare a capitalului social, decizia urmând a fi supusă votului acţionarilor în Adunarea Generală a Acţionarilor din 19 iulie 2021. Fondurile ar urma să acopere extinderea activităţii pe pieţele din Marea Britanie şi SUA.

Compania este deţinută în proporţie de 40% de Victor Gânsac, administrator unic şi director general şi în proporţie de 40% de Paul Rusu, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO