Burse - Fonduri mutuale

Safetech Innovations a strâns 10,6 mil. lei de la investitori. Fondurile vor fi folosite pentru înfiinţarea a două filiale în Marea Britanie şi SUA şi pentru alte proiecte

Safetech Innovations a strâns 10,6 mil. lei de la...

Autor: Tibi Oprea

19.01.2022, 18:47 739

Safetech Innovations (simbol bursier SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a anunţat încheierea operaţiunii de majorare a capitalului social şi atragerea sumei de 10,6 milioane de lei de la investitori.

Capitalul atras va fi utilizat pentru extinderea activităţii companiei, prin înfiinţarea a două noi filiale în Marea Britanie – Londra şi SUA – Reston, Virginia, în vederea promovării şi comercializării soluţiilor şi serviciilor Safetech Innovations în cele două ţări.

„Suntem încântaţi de încheierea cu succes a operaţiunii de majorare a capitalului social şi le mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată planurilor Safetech de dezvoltare la nivel internaţional. Echipele noastre deţin capabilităţile necesare de a furniza servicii de securitate cibernetică către clienţi din România, dar şi din toate colţurile lumii. În Marea Britanie, piaţa de securitate cibernetică valorează peste 9 miliarde de lire sterline, iar 62% dintre companii îşi externalizează activitatea de securitate cibernetică. În ceea ce priveşte SUA, ne vom deschide o filială în Reston, statul Virginia, unde există un cluster de inovare cu peste 8.700 de companii de tehnologie, dintre care peste 530 sunt specializate în securitate cibernetică. Pe această piaţă, ne dorim să dezvoltăm o reţea extinsă de distribuţie prin încheierea de parteneriate cu alte companii de securitate cibernetică, IMM-uri locale şi cu marii integratori. Mai mult, în perioada următoare vom înfiinţa o filială şi în Emiratele Arabe Unite – Abu Dhabi, care ne va oferi posibilitatea de a opera într-un mediu cu oportunităţi şi provocări de securitate cibernetică în regiunea Orientului Mijlociu şi Africa de Nord. Prin urmare, anul 2022 se anunţă unul intens pentru noi în ceea ce priveşte dezvoltarea companiei şi suntem încrezători că pe termen mediu şi lung, investitorii noştri vor putea profita de beneficiile acestei extinderi globale”, a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Safetech Innovations a aprobat operaţiunea de majorare a capitalului social în cadrul AGEA din iulie 2021 prin emiterea a 1.000.000 de acţiuni noi. Procesul a fost desfăşurat în două etape, care au avut loc în decembrie 2021 şi ianuarie 2022.

În prima etapă, care a avut loc în perioada 6 decembrie 2021 şi 5 ianuarie 2022, acţionarii existenţi au putut cumpăra acţiuni SAFE nou emise în baza exercitării drepturilor de preferinţă deţinute, SAFER01. La momentul încheierii acestei etape, din totalul de acţiuni disponibile, au fost subscrise 522.191 acţiuni de către investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti, reprezentând 52,2% din emisiunea totală. Acţiunile au fost oferite la un preţ de 10,4171 lei/acţiune, iar Safetech a atras 5,4 milioane de lei.

Restul de 477.809 acţiuni rămase nesubscrise au fost oferite în cea de-a doua etapă, în cadrul unui plasament privat intermediat de SSIF Goldring şi programat să aibă loc în perioada 19 ianuarie – 2 februarie 2022. Preţul unei acţiuni în cadrul acestei etape a fost stabilit, prin hotărârea AGEA, la 10,9380 lei/acţiune. Plasamentul a fost închis anticipat încă din prima zi, fiind subscris integral după prima oră de derulare a ofertei şi, la finalul zilei, suprasubscris de 1,6 ori prin participarea a 89 investitori de retail şi profesionali. În urma acestei etape, Safetech Innovations a atras 5,2 milioane de lei.

„Interesul deosebit pentru majorarea de capital social al Safetech Innovations dovedeşte că importanţa crescândă a securităţii cibernetice în contextul digitalizării accelerate face acest domeniu atractiv şi pentru investitori. Ne bucurăm să vedem, din nou, piaţa de capital confirmând cu succes rolul de finanţator al companiilor antreprenoriale româneşti, şi mai ales a acelora care livrează ceea ce promit şi comunică foarte bine cu investitorii. Rezultatele plasamentului privat, în condiţiile în care preţul din această etapă s-a poziţionat doar sensibil sub preţul pieţei, reprezintă un vot de încredere şi angajament al acţionarilor faţă de companie”, a declarat Virgil Zahan, CEO, Goldring.

Din totalul de 10,6 milioane de lei atrase în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social, suma de 5,7 milioane de lei, prezentată şi în cadrul AGEA din iulie 2021, este prevăzută pentru deschiderea celor două filiale, iar restul va fi utilizat ca şi capital de lucru pentru viitoarele proiecte ale companiei de dezvoltare soluţii noi de securitate cibernetică.

Pentru anul 2022, Safetech Innovations vizează venituri totale de aproximativ 44 milioane de lei şi un profit de 10 milioane de lei, conform estimării de buget venituri şi cheltuieli publicată la sfârşitul anului 2021. Estimarea nu include veniturile generate de filialele pe care compania le va deschide în acest an. 

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 180 de milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SAFE sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO. În cadrul acestui indice, Safetech Innovations deţine a treia cea mai mare pondere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO