Burse - Fonduri mutuale

Rudolf Vizental, ROCA: Vrem să listăm la Bursă companiile pe care le deţinem în fond şi apoi chiar fondul

Rudolf Vizental, CEO al ROCA

Rudolf Vizental, CEO al ROCA

Autor: Tibi Oprea

26.09.2019, 07:39 666

„Urmărim majo­rări de capital cu atragere de fonduri din bursă, dar în acelaşi timp urmărim şi o formă de lichidizare a capitalului companiei respective şi de evaluare a acestuia.“

Platforma de investiţii şi mana­ge­ment ROCA, destinată companiilor ro­mâ­neşti aflate în dificultate financiară, in­tenţionează să se listeze la bursă şi ia în calcul şi aducerea în ringul bursier a unor companii pe care le are în por­to­fo­liu.

„Vedem ca o etapă ulterioară listarea ROCA, precum şi a altor companii din portofoliu. Bursa este o etapă de maturizare. Trebuie să ştii care este momentul oportun, pentru că vine cu o serie de avantaje şi o serie de constrângeri. Primul pas este să listăm o serie din plasamente şi ulterior ROCA. Este o formă de finanţare în vederea unei dezvoltări viitoare. Urmărim majo­rări de capital cu atragere de fonduri din bursă, dar în acelaşi timp urmărim şi o formă de lichidizare a capitalului companiei respective şi de evaluare a acestuia”, a spus Rudolf Vizental, CEO al ROCA, la o conferinţă organizată miercuri de Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Printre companiile din portofoliul ROCA se numără Tremot Dobre şi Fii din Băicoi (Prahova), precum şi busi­nessurile  S-Karp, o companie din Bra­şov producătoare de pantofi sport şi urban, şi Frigotehnica, lider local în domeniul tehnologiei frigului comercial şi industrial. În iunie 2019 ROCA a devenit acţionar majo­ritar al producătorului de conductori şi cabluri electrice Electroplast Bistriţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO