Burse - Fonduri mutuale

Roşu pe bursele internaţionale, după intensificarea războiului comercial dintre Statele Unite şi China

Roşu pe bursele internaţionale, după intensificarea...

Autor: Dragoş Dinu

26.08.2019, 09:05 928

Acţiunile asiatice şi americane scad luni, după intensificarea războiului comercial dintre Statele Unite şi China, în contextul în care Donald Trump a transmis vineri că SUA va majora de la 1 octombrie tarifele vamale pentru mărfuri chinezeşti de 250 de miliarde de dolari de la 25% la 30%. Totodată, Beijingul şi-a anunţat vineri intenţia de a impune taxe vamale pentru produse importate din Statele Unite în valoare de 75 de miliarde de dolari, scrie CNBC.

Indicele Hang Seng al Hong Kongului a condus la pierderi în regiune, după o scădere de 2,8%. Acţiunile chinezeşti au înregistrat scăderi de asemenea. Indicele bursei chineze (Shanghai Composite) a marcat o scădere de 0,95%, în timp ce indicele nipon Nikkei 225 a scăzut cu 1,99%. 

Indicele pan-european Euro Stoxx 50 a scăzut cu 1,2%. Indicele Dow Jones este pe roşu cu 0,78%

Vicepreşedintele chinez Liu He a anunţat luni că Beijingul este dispus să rezolve disputa comercială cu SUA prin negocieri calme şi se opune escaladării conflictului: „Suntem dispuşi să rezolvăm problema prin consultări şi cooperare cu o atitudine calmă şi ne opunem escaladării războiului comercial”, a declarat Liu He.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO