Burse - Fonduri mutuale

Ropharma fuzioneaza cu alte trei companii farmaceutice

07.12.2007, 20:41 167

Cele trei companii absorbite sunt Farmaceutica Aesculap Tg. Mures, Medica Bacau si Global Pharmaceuticals Brasov. Adunarile generale ale actionarilor va trebui sa mai stabileasca efectuarea operatiunilor preliminare fuziunii precum inventarierea si evaluarea elementelor de activ si de pasiv si mandatarea consiliilor de administratie cu intocmirea proiectului de fuziune.
Ropharma si Farmaceutica Aesculap sunt companii cotate pe piata RASDAQ a Bursei de Valori Bucuresti, iar entitatea nou formata urmeaza sa fie si ea listata.
"Am luat aceasta decizie de fuziune in vederea optimizarii activitatii, a logisticii si a costurilor, avand in vedere ca activam in acelasi domeniu", a spus Florentina Miron, presedintele Consiliului de Administratie al Ropharma.
Ea a precizat ca societatile opereaza in total 103 farmacii si cinci depozite de medicamente la Bucuresti, Iasi, Bacau, Targu-Mures si Cluj.
Ropharma, fosta IassyFarm, a luat recent acest nume in cadrul unui proces de rebranding, cand si-a mutat si sediul social de la Iasi la Brasov. Compania a inregistrat, in primele noua luni, o cifra de afaceri de 42,1 mil. lei (12,7 mil. euro), in crestere cu 7% comparativ cu intervalul similar din 2006, si pierderi nete de peste 71.000 de lei. Ropharma este detinuta in proportie de 65,51% de ADD Pharmaceuticals Limited.
Cifra de afaceri a Farmaceutica Aesculap a avansat cu 37,66% in primele noua luni ale acestui an, pana la 43,12 mil. lei, interval in care profitul net a fost de 0,6 mil. lei. Actionarul majoritar al companiei este Arrow Pharmaceuticals Inc.
Medica Bacau este o companie de tip inchis, care a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 13,8 mil. euro, potrivit datelor existente pe site-ul Ministerului de Finante. Actionariatul Aesculap se imparte intre Rimia Investments Limited (Cipru) si AVAS (4,21% din actiuni), conform datelor de la Registrul Comertului.
Global Pharmaceuticals, companie a omului de afaceri Mihai Miron, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 12,1 mil. euro. Miron urmeaza sa fie numit in Consiliul de Administratie al Albalact, mutare ce va sustine intrarea companiei pe segmentul de mancare pentru copii. El este fondatorul companiei farmaceutice Europharm.
Distributia de medicamente a fost deosebit de efervescenta din punct de vedere al fuziunilor si achizitiilor in ultimul an, in conditiile unui proces accentuat de consolidare a pietei. Anul 2008 se estimeaza ca va aduce continuarea acestui trend, pe fondul scaderii marjelor de profit in industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO