Burse - Fonduri mutuale

Ropharma cere aprobarea acţionarilor pentru vânzarea unui teren în Iaşi pentru suma de 2 milioane de euro

Ropharma cere aprobarea acţionarilor pentru vânzarea...

Autor: Tibi Oprea

07.07.2021, 18:31 454

Lanţul de farmacii Ropharma (simbol bursier RPH), controlat de antreprenorul Mihai Miron, a convocat acţionarii în data de 10 august pentru a aproba vânzarea unui imobil teren în suprafaţă de 8.852 mp situat în Municipiul Iaşi contra sumei de 2,02 mil. euro plus TVA, potrivit convocatorului publicat miercuri seară la Bursa de la Bucureşti.

Ropharma, al cincilea cel mai extins lanţ de farmacii din ţară, menţionează în convocator că dacă sunt aplicabile dispoziţiile Art. 331 alin (2) litera (g) din Noul Cod Fiscal aprobat prin Legea 227/2015, pentru valoarea TVA-ului aferent preţului de vânzare se va aplica taxarea inversă.

La finalul lunii mai 2021, compania a anunţat că a fost informată de către Progresso Investments Limited cu privire la transferul acţiunilor RPH, ca urmare a lichidării companiei Arrow Pharmaceuticals cu sediul în St. Petersburg, înregistrat în 25 iunie 2021, în urma căruia a ajuns la o deţinere de 31,22% din capitalul social al companiei. Totodată, compania a raportat la Bursă şi lanţul complet al persoanelor controlat prin intermediul cărora se deţin efectiv drepturi de vot.

Astfel, Mihai Miron deţine personal 6,43% din drepturile de vot, Progresso Investments Limited are o participaţie de 31,22% în urma transferului, ADD Pharmaceuticals Limited deţine 17,62% din capitalul social, iar Rimia Investments Limited are 14,07% din acţiuni.

Acţiunile RPH înregistrează de la începutul anului o scădere de 4,35%, pe fondul unor tranzacţii de 1,7 mil. lei. Compania are 112,5 mil. lei capitalizare. arată datele BVB.

Ropharma a încheiat anul 2020 cu afaceri de 448 mil. lei, în scădere cu 10% faţă de anul anterior pe fondul pandemiei de COVID-19, care a afectat şi businessurile farma. Pentru 2021, Ropharma a crescut bugetul de investiţii până la 11 mil. lei, după ce anul anterior reţeaua de farmacii a investit 6,5 mil. lei.

Dezvoltarea reţelei de farmacii prin achiziţia unor noi farmacii, dezvoltarea platformei online şi dezvoltarea profesională a angajaţilor sunt principalele trei obiective de investiţii din 2021, potrivit reprezentanţilor companiei.

Astfel, Ropharma are ca target să ajungă la 155 de farmacii anul acesta. Ropharma este al cincilea cel mai extins lanţ de retail farmaceutic, având unităţi în zona Moldovei şi în Ardeal, activând în total în 15 judeţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO