Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Well Services va da actiuni gratuite

02.07.2007, 17:31 16

Rompetrol Well Services Ploiesti, divizia de servicii petroliere la sonda a grupului Rompetrol, va acorda actiuni gratuite din profiturile anilor anteriori, fiecare actionar inregistrat in registrul actionarilor la data de 13 iulie, urmand sa primeasca o actiune noua pentru fiecare doua titluri vechi detinute.
Actionarii companiei au aprobat spre finalul saptamanii trecute majorarea capitalului social cu 50% prin incorporarea rezervelor constituite din profitul anilor 1999 si 2006.
Rompetrol Well Services isi va majora capitalul social cu 4,63 milioane de lei (1,5 mil. euro), pana la 13,9 milioane de lei (4,4 mil. euro). Cea mai mare parte a fondurilor, in suma de 4,5 milioane de lei, urmeaza sa provina din profitul pe 2006.
Societatea va emite cu titlu gratuit peste 46,36 milioane de actiuni noi, cu o valoare nominala de 0,1 lei/actiune. Pe Bursa, ultima tranzactie cu actiunile Rompetrol Well Services s-a derulat la pretul de 2,38 lei/actiune.
Rompetrol Well Services face parte din grupul Rompetrol, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu. Grupul Rompetrol si-a redus in ultima perioada participatia detinuta in cadrul societatii, principalul cumparator fiind fondul de investitii olandez MEI - Roemenie & Bulgarije Fonds, care a fost raportat cu o detinere de 5,95%. La ultimul pret de la Bursa, pachetul detinut de MEI valoreaza 4,2 milioane de euro.
Grupul Rompetrol a vandut in ultimele doua saptamani circa 13,5% din actiunile Rompetrol Well Services, reducandu-si participatia pana la aproximativ 59,1%. Rompetrol a incasat 8,1 milioane de euro pe pachetele vandute.
Actiunile Rompetrol Well Services au inregistrat de la inceputul acestui an o crestere puternica pe Bursa, apropiata de cea realizata pe tot parcursul anului trecut. Pretul titlurilor a castigat 226%, cea mai mare apreciere dintre societatile Rompetrol listate pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO