Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Well Services urcă cu 9% pe lichiditate de 3 mil. lei, a doua cea mai bună marţi după amiază, după ce a inclus pe ordinea de zi solicitarea KMG de dividende

Rompetrol Well Services urcă cu 9% pe lichiditate de 3...

Autor: Tibi Oprea

14.04.2021, 00:00 172

Rompetrol Well Services (simbol bursier PTR), divizia de servicii petroliere la sondă a grupului Rompetrol, înregistra marţi la ora 16.00 cu 6,9%, pe fondul unor tranzacţii de 3,8 mil. lei, al doilea cel mai mare rulaj la ora redactării acestei ştiri, după ce luni seară a anunţat că a inclus pe ordinea de zi a AGA din 26 (27) aprilie 2021 solicitarea de dividende din partea KMG International, acţionar cu 73% din capitalul social al companiei, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Acţiunile PTR se tranzacţionează în prezent la cea ridicată valoare din noiembrie 2014 încoace, potrivit datelor agregate de ZF de la Investing.com.

KMG International a propus schimbarea destinaţiei rezervelor constituite din profitul net obţinut în anii precedenţi în valoare de 29,2 mil. lei şi distribuirea acestei sume ca dividende către acţionari, respectiv un dividend brut de 0,105 lei pe acţiune, care la preţurile curente de tranzacţionare asigură investitorilor un randament de 20%, arată calculele ZF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO