Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Well Services si-a dublat profitul in T3

14.11.2007, 21:22 23

Compania de servicii in sectorul petrolier Rompetrol Well Services (PTR), parte a grupului Rompetrol, a inregistrat in trimestrul al treilea un profit net de 6,18 mil. lei (1,84 mil. euro), de doua ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut.
Afacerile companiei au crescut cu 48%, la 25,8 mil. lei (8,55 mil. euro).
La noua luni, cifra de afaceri a Rompetrol Well Services se ridica la 65,7 mil. lei (19,7 mil. euro), in crestere cu 50% fata de perioada similara din 2006, iar profitul net a atins 15,1 mil. lei (4,53 mil. euro).
Cresterea rezultatelor a fost favorizata de contractele noi incheiate cu Petrom si Romgaz, dar si de cresterea eficientei, prin punerea in exploatare a unor investitii tehnologice realizate in ultimii ani, potrivit raportului trimestrial al companiei. "In conditiile mentinerii pretului hidrocarburilor la valori ridicate, pe termen mediu este de asteptat ca investitiile in exploatarea si productia campurilor petroliere si, in consecinta, cererea de servicii speciale la sonda sa creasca inclusiv in zonele geografice in care exploatarea hidrocarburilor era considerata matura sau neeconomica", sustin reprezentantii companiei.
Actionarul majoritar al companiei este grupul Rompetrol, care mai detine 51% din actiuni dupa ce a vandut in acest an circa 20% din titluri. Principalul actionar minoritar este fondul olandez MEI, cu o participatie de 6%. Capitalizarea bursiera a companiei este in prezent de 60 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO